HEDRET VENNEN: Kai Larsen og Arne Størmer var to av de første opp på scenen fredags kveld. Alle foto: Morten Moe

Verdig minne om Thom

Skrevet av Morten Moe
08.09.2018 12:00 - OPPDATERT 09.09.2018 15:49

Det ble smekk fullt på Anker Brygge da Thom Pettersen skulle minnes fredag.

”Alle” hadde møtt opp på Anker Brygge for å minnes og markere den profilerte musikeren og politikeren, som gikk bort i mars i år. Og det ble en trivelig kveld for de rundt 300 menneskene som fylte uteplassen.

Fra Jan Helge Johansen startet showet med å mimre om sin gamle musikervenn, via alle de lokale musikkheltene som inntok scenen som perler på en snor.


Thom Pettersen ble bare 61 år gammel. I løpet av disse årene var han involvert i livene til mange, og det bar minnekonserten preg av.
Bundet sammen av morsomme anekdoter fra Jan Helge Johansen kom Svolværs musikkliv opp på scenen og fortalte om sin versjon av moromannen.

Men samtalene rundt bordene på Anker fortalte også en annen historie om Thom. Om mannen som var kjapp i replikken, tok politikken på alvor og hadde sterke meninger om det meste.


William Hakvaag var en av musikerne som hadde lengst kontakt med Thom opp gjennom årene. Han er kanskje museumsbestyrer på dagtid, men herregud for en gitar den mannen kan spille. Det virket som om han virkelig la sjela i spillingen denne fredagskvelden.


Thom fikk en minnekveld som virkelig var ham verdig.

 

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.