Vertikal nissefest

Skrevet av Karianne Steen
13.12.2018 07:00 - OPPDATERT 13.12.2018 16:09

Ungdomsgruppa i Lofoten tindeklubb hadde juleavslutning i klatreveggen onsdag kveld. – Det har vært en aktiv sesong, sier trener Anne Marthe Limstrand. Nå ønsker klubben å utvide klatreveggen.

Ungdomsklatrerne kan se tilbake på en aktiv høst med utendørsklatring, halloweenklatring og deltakelse på to klatrecuper i tillegg til de ukentlige treningene. Torsdag hadde de rundt 17 klatrerne iført seg nisseluer til den årlige juleavslutninga i klatreveggen i Kong Øysteins Hall i Kabelvåg.

VERTIKAL NISSE: Marie (14) har grepet på overhengene. Foto: Karianne Steen

NISSEN KOMMER
Julemusikken dundrer mot oss, og det lukter pepperkaker og klementiner lang vei når Våganavisa ankommer klatrernes julefest. Trenerne Anne Marthe Limstrand og Elisa Strand har akkurat hatt «Nissen kommer» med de unge klatrerne.
– Det er i stedet for «Haien kommer». Når nissen kommer må de skynde seg opp i veggen. Det var populært, sier Limstrand, som allerede har måttet love bort et eget nyttårsarrangement til den ivrige gjengen.
– Da skal vi henge kurver på toppen av klatreveggen, og fylle dem med kakerester fra jula, smiler treneren.

KLATRET JULA INN: Trener Anne Marthe Limstrand har fulgt de 17 ungdomsklatrerne gjennom en aktiv høst. Foto: Karianne Steen

VIL BYGGE UT
De to trenerne forteller at første mål blir Polarcup i Narvik i januar. Denne høsten har de opplevd stor interesse for klatring både blant lokalbefolkningen og fra elever ved Lofoten folkehøgskole, som har bidratt med nærmere 30 klatrere. På de travleste dagene har kapasiteten i klatreveggen nærmest vært sprengt.

Nå ser tindeklubben på muligheten for å bygge ut i Kong Øysteins hall.
– Vi drømmer egentlig om å få bygge mer klatrevegg hele veien bortover her, sier Limstrand, og peker på den ledige veggen til venstre for klatreveggen.
– Vi kunne fått en tilsvarende vegg som den de har fått på Leknes. Den har jo blitt stor, sier Limstrand, som for øvrig var prosjektleder for den nye klatrehallen i Bodø, som er blitt blant landets største klatrehaller.

Nå vil hun bruke sin erfaring til å utvikle klatreveggen i Kabelvåg sammen med kommunen og andre entusiaster i tindeklubben.
– Klubben har litt penger, så det burde la seg gjøre, sier Limstrand.

NISSEKLATRER: Nisselue er intet hinder for tindeklubb-ungdommen. Foto: Karianne Steen

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.