Slik ser den ferdige Tufteparken ut - full avapparater som både store og små kan utfordre fysikken på. Foto: Vågan kommune

– Vi er svært fornøyd med resultatet

Skrevet av Mari Rokkan
05.06.2019 12:00 - OPPDATERT 05.06.2019 20:02

Prosjektet Henningsvær Nye Tider har nå fullført etablering av en såkalt Tuftepark ved fotballbanen i Henningsvær.

En Tuftepark er en treningspark med enkle apparater der brukerens egen kroppsvekt er et viktig element i treningen. Nærmiljøanlegget er finansiert med tippemidler, samt midler fra Vågan kommune og prosjektet Henningsvær Nye Tider - som er et samarbeidsprosjekt mellom Riksantikvaren, Nordland fylkeskommune og Vågan kommune. Anlegget eies av Vågan eiendom, men det er Henningsvær idrettslag som skal stå for det daglige tilsynet med parken.

Arbeidet er gjort av entreprenør Thore Magnussen & Sønn AS

Parken ligger rett ved kunstgressbanen i Henningsvær.

SVÆRT FORNØYD
–Valget av denne type park er gjort fordi det er funksjonelt, enkelt, tilgjengelig og apparatene er holdbare og behøver ikke noe vedlikehold, sier næringssjef i Vågan kommune, Alf Kenneth Johansen, som videre er svært glad for at parken nå er ferdigstilt.

– Både kommunen og prosjektet Henningsvær Nye Tider er veldig fornøyd med resultatet og håper innbyggerne i Henningsvær også vil bli det. Etableringen av denne parken ble lansert på et møte med Henningsvær innbyggerforening og så har prosjektet tatt dette videre – og nå står den ferdig og klar til bruk, forklarer han.

– Hvem er denne parken for?

– Den er for alle. Den ligger like ved kunstgressbanen og er lett tilgjengelig, har ingen aldersgrense og det er bare fantasien som setter grenser for hvordan man kan trene, sier næringssjefen. 

HELT GRATIS TRENING
– Hva mener du parken tilfører lokalsamfunnet? 

– Henningsvær har ikke noe treningssenter så dette gir alle en mulighet til å trene når det passer dem på et område der de kan løpe, trene styrke, spille fotball – eller bare slappe av på gresset, om de heller ønsker det. Parken er en del av folkehelseplanen i Vågan. Den gjør det enkelt for alle å trene uten at det koster noe som helst, påpeker han.

– Det er også en klatrepark under oppføring i parken på Langåsen i Svolvær, dog av en annen type enn Tufteparken i Henningsvær.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.