GIR SEG IKKE: På tross av få musikanter i Svolvær skoles musikkorps, blir det adventskonsert i år også. Arkivfoto fra forberedelsene til samme konsert i 2015.

– Vi får det til - selv om vi er få!

Skrevet av Mari Rokkan
28.11.2018 12:00 - OPPDATERT 28.11.2018 18:02

Tradisjonen tro inviterer Svolvær skoles musikkorps til gratiskonsert i skolens gymsal 1. søndag i advent.

Gratiskonserten finner som alltid sted klokken 18, slik at folk kan gå rett til skolen etter endt julegrantenning på torget. For, på tross av at korpset bare har fire musikanter i år, blir det adventskonsert i år også.

– Vi får litt hjelp fra Svolvær musikkforening, og vi har dessuten to aspiranter som skal få vise seg fram. Så flott konsert og en koselig stund blir det uansett, forteller leder for Svolvær skoles musikkorps, Stig Arne Gundersen.

BLITT TRADISJON
Også korpsets drillere skal få få vise seg fram under konserten, og det vil dessuten bli salg av kaffe og kaker.

– På repertoaret står selvsagt noen juleklassikere. Alt er ikke helt spikret enda, men en ting er sikkert: vi skal ha med «Walking in the air» fra filmen «The snowman». Dette er en klassiker som blir en koselig del av arrangementet og som også har blitt en tradisjon på vår adventskonsert, sier Gundersen.

– Vi vil gjerne vise byens befolkning at vi får til å lage en konsert selv med få musikanter. Så alle som vil er hjertelig velkommen til å høre på oss, avslutter han.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.