Vi går mot nok en spesiell 17. mai

Skrevet av Redaksjonen
12.05.2021 05:00 - OPPDATERT 12.05.2021 13:02

LEDER: Nok en gang skal vi gjennom en 17. mai der vi må holde avstand. Nasjonaldagen er jo kanskje den dagen gjennom året der vi klemmer mest på både familie og kjente. Det blir liksom ikke det samme, når man må sitte hjemme i stua og høre korpsene passere og ikke får oppleve dem "live".

Men husk at 17. mai først og fremst er dagen for ungene. Det er dagen de fleste forbinder med tog, smil og is. Og i hvert fall de to siste kan vi holde fast ved - gi ungene smil og is, uansett hvor langt det sitter inne.

For sannsynligvis er dette siste gang vi må feire nasjonaldagen på denne måten. Vaksineringen i Vågan og Norge går kanskje tregt, men den går sakte, men sikkert framover. Omtrent en fjerdedel av Vågan-væringene har fått vaksinen til nå, og nå øker tilgangene på vaksinene.

Kommunen etterlyste kandidater som kunne steppe inn når det faste helsepersonellet tar ferie denne sommeren. Det førte til mange henvendelser fra både pensjonister og studenter. Det betyr at kommunen kan sette full fart på vaksineringen også når sommeren kommer og tempoet skal økes ytterligere.

All ære til de som stiller opp for å fylle ettermiddager og feriefravær for de faste medarbeiderne til kommunen. 

Koronaen har utviklet seg til å bli en eneste lang dugnad, og da er det godt å vite at folk er villige til å yte det lille ekstra, slik at vi kommer i mål på en trygg måte med vaksineringen. 

Da er vi mer spent på om pengene rekker i mange av våre reiselivsbedrifter. Når 31 bedrifter søker om drøyt 12 millioner kroner i støtte og får bare en femtedel, så sier det seg selv at det kan bli trangt framover. 

For disse bedriftene er det akkurat nå det begynner å knipe på bankkontoen. Etter en lang vinter uten inntekter, og før turistene banker på døra igjen.

Da er det å håpe at finansinsitusjonene våre ser at det er lys i enden av tunnelen. Alle signaler tyder på at det blir en bra turist-sommer også i år. Med nordmenn i kø for å komme til Lofoten.

[annonse]