Illustrasjonsfoto.

– Vi gir gjerne bort våre beste fisketips til både barn og voksne

Skrevet av Mari Rokkan
26.06.2019 19:00 - OPPDATERT 27.06.2019 11:02

Torsdag 27. juni arrangeres Fiskesommer ved Sortvatnet på Gimsøy. Gimsøy jeger- og fiskeforening ønsker alle hjertelig velkommen til fisking og bålkos.

– Vi holder på fra klokken 16.30 og utover, og det koster ingenting å delta. Ikke trenger du å ha bostedsadresse Gimsøy heller for å bli med, og utstyr kan du dessuten få låne av oss. Pølser til barna og bålkaffe til de voksne byr vi også på, gliser Tony Dahl i Gimsøy jeger- og fiskeforening over telefonen.

– Poenget med dette arrangementet er å øke både motivasjonen for og kunnskapen om det å dra på fisketur. Her vil vi lære bort hvordan man knyter på kroken, hvordan man kan fange ulike typer fisk og annen kunnskap som kan være greit å ha med seg, legger han til.

NYGRILLET ØRRET?
Lokallaget får støtte til arrangementet fra moderorganisasjonen Norges jeger- og fiskerforbund. Det har gjort det mulig å kjøpe inn deltakerpremier til alle barna som kommer.

– Vi håper selvsagt at været holder seg greit og at alle som deltar får fisk. Det er jo ekstra stas å grille selvfanget fisk på bålet, og ofte spiser selv de mest skepstiske seg mette når de får den servert på den måten, sier Dahl, som opplyser at det er mulig å få ørret og trolig også rør i Svartvatnet.

– Det går ål i vannet også, men den er jo mindre populær å få, ler han.  

VIDEREFØRE AKTIVITET
I år arrangerer NJFFs lokalforeninger 280 fiskesommer-arrangementer over hele landet i samarbeid med Sølvkroken. NJFF anslår at 8000-9000 barn vil få fiskeopplæring i sommer. 

– Vi har gjort dette tidligere år også, og vil trolig også søke om å få gjøre det i årene som kommer. Vi mener nemlig det er viktig å videreføre denne kunnskapen, som også mange i dagens foreldregenerasjon mangler. Vi har sett at foreldrene er minst like ivrige etter å lære når vi inviterer til slike arrangement, og det er jo veldig flott, sier Dahl.

– Man bruker jo ikke naturen på samme måte i dag som man gjorde før. Men selv om fiske i ferskvann ikke lenger utgjør en viktig matauk, så smaker fisken fremdeles godt og det er fint å komme seg ut, legger han til. 

 – Nå håper vi at mange kommer og gjerne legger middagen hit. Her er fritt fram for å grille det man måtte ønske, og man bestemmer selv om man vil ha med eget utstyr eller låne. Alle, uansett alder, er hjertelig velkommen!

 

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.