Slik presenteres tørrfisk-isen ombord. Foto: Rune Hornnes/Hurtigruten

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger

Skrevet av Mari Rokkan
14.05.2019 16:00 - OPPDATERT 14.05.2019 22:02

Tørrfisk-is fra Arktis Gelato AS i Svolvær slår godt an ombord Hurtigruten.

Mat- og drikkedirektør i Hurtigruten, Freddy Storaker Bruu, forteller til Godt.no at det hele startet da skipene skulle pusses opp for noen år siden.

– Da bestemte vi oss for å lage en isbar om bord. Og i stedet for å kjøpe inn industriell is fremstilt på Gjelleråsen eller i Kristiansand, lette vi etter en lokal produsent. Det var da vi fant disse fantastiske folkene i Arktis Gelato, sier han til nettstedet.

Bruu forteller videre at isbaren nå er blitt et av de mest populære stedene ombord.

– Det aller viktigste med lokalmat er å formidle historien. Når vi kan fortelle at dette er laget noen få hundre meter fra der vi legger til kai i Svolvær, og utelukkende av naturlige råvarer, blir folk grepet. Vi er stolt av det, og har bare fått positive tilbakemeldinger, sier han, og bedyrer at mange smaker på tørrfiskisen.

– Veldig mange prøver den. Når man kommer tilbake vil man kanskje heller ha en av de andre iskremsmakene, men det er viktig å utfordre seg selv. Så kan man heller kose seg med andre iser etterpå, ler Bruu.

SOLGT MER ENN FORVENTET
Tørrfisk-gelatoen lages ved at de koker opp en base med ekte tørrfisk, før de blander den med resten av ingrediensene i ismaskinen. I tillegg til tørrfisk-is, lager Arktis Gelato AS også en egen øl-is med smak av Lofotpils til Hurtigruten. 

 

Daglig leder i Arktis Gelato AS, Cato Stubberud, forteller til Godt at ideen om disse ukonvensjonelle iskremsmakene kom etter ønsket om spesifikke nordnorske produkter.

– Du finner jo ikke noe mer nordnorsk enn tørrfisk! Så vi testet litt, og det fungerte bra, så da kjørte vi på. Vi forventet ikke at det skulle bli en hit, men den har solgt langt mer enn vi hadde trodd, sier han.

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.