Mathias Rabben Sørslett og Hanne Kilvær Eilertsen fra Svolvær Byteater er strålende fornøyde med solide revylag på den sjette utgaven av Jubelrevyen på Lofoten Kulturhus. Arkivfoto: Morten Moe

− Vi sikter på masse slitne magemuskler!

Skrevet av Trine Sivertsen
03.02.2020 13:00 - OPPDATERT 03.02.2020 18:02

Svolvær Byteater og Lofoten kulturhus inviterer for sjette gang til regional revyfest, og de er strålende fornøyde med solide revylag med på scenen.

Det nærmer seg lørdag og show, og vi tok en prat med leder for Svolvær Byteater, Mathias Rabben Sørslett.

Lørdag 8. februar blir den sjette utgaven av Jubelrevyen, og arrangørene lover nok en fantastisk revykavalkade, bestående av elleville scenenummer signert malebarisk dyktige revylag fra nord. 

Som alltid blir det dagsaktuelle temaer som blir humoristisk presentert. Revy er kjent for å være universelt og gjenkjennelig, men Sørslett mener det er ekstra fantastisk å underholde et lokalt publikum.

− Det blir så ferskt som du får det! I fjor tok vi opp høyhus blant annet. I år blir det kanskje fyrverkeri og nett-troll, spøker Sørslett.

Med et stort spenn mellom ulike humoruttrykk, danseinnslag og ikke minst fantastisk musikk fra et helstøpt revyorkester, blir dette to elleville og innholdsrike timer man absolutt ikke bør gå glipp av, i følge arrangørene.

Mellom 20 og 40 aktører er på scenen gjennom hele kvelden, og det blir selvfølgelig et innslag fra Sceneverftet, hvor det blir framført en sang fra årets produksjon «Aladdin».

− Er det noe Svolvær virkelig har fått til, så er det kultur. Å ha med Sceneverftet på scenen er fantastisk, det er et tilbud som gir en viktig arena til ungdommen hvor de får kjenne på mestringsfølelse, mener Sørslett.

Sørslett selv blir ikke å se så mye på scenen i år. Han og kona Malin bytter nemlig på å være aktør i Jubelrevyen annethvert år, og denne gangen er det hun som skal få kose seg med å underholde.

Æ e så inn i hestneset sjalu... Neida, det blir kjempebra, og vi gleder oss enormt, forteller han.

Medvirkende revylag er Hælsikes kvinnfolk, Malangsrevyen, Svolvær Byteater, Laukvik humorklan, Vestvågøy teaterlag og Neshallrevyen. De har med seg Kent Are Amundsen som instruktør, og det er Hanne Kilvær Eilertsen som er kveldens konferansier.

− Vi har invitert alle revylag nord for Bodø, og de som hadde anledning i år er lag vi vet leverer godt. Neshallrevyen fra Stokmarknes blir representert for første gang, og Laukvik humorklan består av to av de beste mannfolka Laukvika har produsert, mener Sørslett.

− Hva kan publikum forvente å sitte igjen med etter showet er over?

− Vi sikter på masse slitne magemuskler! Du skal kjenne det i sixpacken, eller - det som pleide å være en sixpack, avslutter Sørslett.