2. klasse ved Svolvær skole jubler for å ha vunnet et vaffeljern. Alle smittevernsregler ble fulgt da bildet ble tatt, da det er avstand mellom klassene. Foto: Johan Tangen

– Vi skal lage vafler!

Skrevet av Johan Tangen
19.05.2020 13:00 - OPPDATERT 19.05.2020 18:02

I ukene før 17. mai gikk 2. klasse ved Svolvær skole rundt til forskjellige bedrifter med hjerter. Den innsatsen ble belønnet.

Under 17. mai-forestillingen blir det hvert år delt ut et vaffeljern til det beste innslaget i borgertoget. I år var det som kjent hverken vanlig barnetog eller borgertog under nasjonaldagen vår. Hvem skulle da få denne premien? Valget falt på barna i 2. klasse ved Svolvær skole. I ukene før 17. mai gikk de rundt i Svolvær og delte ut hjerter, som de selv har laget, til bedriftene i byen. Det fortjente en ordentlig premie.

Dette sier elevene om sin egen innsats:

– Siden 17. mai ble avlyst ville vi at all gleden fortsatt skulle vare, siden det ikke var lov å gå i tog.

– Vi delte ut 17. mai-hjerter, som vi har laget selv på skolen. De var malt i rødt, hvitt og blått.

– De sa takk. Noen begynte også å gråte gledestårer.

– Vi vant et vaffeljern som kostet nesten over 1000 kroner.

Hva skal dere gjøre med det vaffeljernet da?

– Pappa sier at jeg har i lekse å ta med vaffelrøre.

– En dag skal vi bruke det til å lage vafler.

– DE HAR VÆRT HELT STRÅLENDE
En av lærerne til 2. klasse, Trine B. Jacobsen, er veldig imponert over innsatsen til elevene.

– De har vært helt strålende. De har malt og ordnet hjerter. Vi har snakket om viktigheten og hva de liker med 17. mai. Så snakket vi om hvordan vi kunne glede ordføreren og hele byen. Det var ikke fordi vi ville vinne noe, så det var veldig stas, sier hun.

Det hele startet med at de hadde lyst til å pynte noen hjerter, ved å male dem i regnbuens farger, som har blitt symbolet på at alt blir bra.

– Etter det gikk samtalene mot at vi kunne male dem i rødt, hvitt og blått. Da vi fikk den ideen fant vi ut at vi kunne gå rundt. Så var det en av elevene som kom på heiaropet "Hipp, hipp, hurra! Alt blir bra!", som gjorde det enda bedre.

– Vi viste klippet fra forestillingen til ungene. De syns det var veldig hyggelig. Vi har store planer for det vaffeljernet. Det er veldig gøy å bli satt pris på.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.