Et imponerende kakebord på ungdomshuset fikk stadig påfyll under Mollafestivalen. Her Sonja Åkerhaug og Arne Hansen, med barnebarnet Sofie (7). Foto: Karianne Steen

Stor stemning på Mollafestivalen

Skrevet av Karianne Steen
08.07.2018 17:07 - OPPDATERT 09.07.2018 17:02

I helga gikk den 16. Mollafestivalen av stabelen i Ulvåg på Storemolla. Festivalgeneral Arnfinn Hansen er godt fornøyd med det tredagers arrangementet, som var fylt til randen av latter, leik og søte saker.

– General og general; vi går nå ikke lenger enn til løytnant her, humrer en beskjeden festivalsjef da vi finner ham ved inngangen til ungdomshuset i Ulvåg. Hansen er iført festivalens røde t-skjorte, og hilser den stadige strømmen av folk velkommen inn til rømmegrøt. Et imponerende kakebord får stadig påfyll fra bidragsytere, som kommer gående med kaketiner opp grusveien til ungdomshuset.

Kakebordet på Mollafestivalen.

BREDT REPERTOAR
Fredagen startet med storfint besøk av erfarne revyartister, som vanligvis frekventerer langt større scener enn ungdomshuset på Øyhelle.
– Hælsikes Kvinnfolk var der, og etterpå ble det dans med Tre Glade Herrer, sier Hansen. Han bekrefter et smittsomt rykte om at de rundt 100 publikummerne var svært fornøyd med fredagens underholdning.
–Folk flirte i ett sett!
– I dag blir det kafé, loppemarked og auksjon med Harald Varvik Johansen som auksjonarius, sier Hansen, som har vært festivalløytnant for Mollafestivalen i samtlige 16 år.
– Inntekten fra festivalen går til ungdomshusene på Ulvåg og Øyhelle, sier Hansen.

Hælsikes Kvinnfolk: Eirin, Marit og Hege i "Venninneklubben". Foto: Jorunn Toften

DRONNINGTURER
Rundt 50 deltakere deltok på de tre turmarsjene Hel, Halv og Kvart Dronning, som har fått navnet etter Dronning Sonja. Hun syklet fra Ulvåg til Brettesnes, og gikk deretter denne strekninga fram til Ulvågfjorden i 2011. Alle marsjene har endeplass Ulvåg, og alle fikk diplom og pins.

Johanne Larsen (14) fra Svolvær er på besøk hos bestemoren Erna Larsen i Ulvåg. Vi møter Johanne i full spurt etter en fem kilometers løpetur fra Finnvik, og seinere i salgsteltet sammen med bestemoren.
– Vi selger lefser for noen andre, smiler de to.

Johanne Larsen (14) og bestemor Erna Larsen solgte lefser i salgsteltet.

BLÅSER BLIR TIL HOPPEBALLER
Hanne Aagard Nilsen fra Svolvær har feriebolig i Ulvåg, og er her så ofte hun kan med familien. Hun peker rundt seg og tror ikke det bor mange fastboende igjen i den lille bygda.
– Tjue-tredve, kanskje? Ellers er det mye sommergjester, og noen hus står tomme, sier Aagard Nilsen, som har ansvaret for barnelekene under Mollafestivalen.
– Det blir flere unger med for hvert år. Vi har med oss ulike ting til enkle leker som badminton, lassokasting, hoppetau, hoppestrikk, og hoppeballer. Eller egentlig er det jo blåser. Lofotens svar på hoppeball!
– I år har vi laget leker for de voksne også. De kan blant annet få kaste en plastbakke så lang de klarer, sier Aagard Nilsen, som også har tatt rollen som quizmaster til lørdagens pubkveld.
– Næringslivet i Vågan har vist en utrolig giverglede når vi har spurt etter premier til barnelekene og quizen. Vi har fått mer enn vi forventet, smiler den blide organisatoren.

Hanne Aagard Nilsen (t.v.) er quizmaster og sjef for barnelekene under Mollafestivalen. Her med Trine Vik Lagerberg fra Oslo.

 

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.