Idretten trenger flere unge ledere og trenere. Derfor arrangeres det lederkurs 28. - 30. september. Illustrasjonsfoto.

– Vi trenger flere ungdommer som trenere og inn i styrene

Skrevet av Mari Rokkan
10.08.2018 10:45 - OPPDATERT 10.08.2018 21:03

Vågan idrettsråd og Ungdomsutvalget - Nordland idrettskrets arrangerer lederkurs for ungdom mellom 15 og 19 år. Søknadsfristen er 14. september.

– Det er ingen tvil om at ungdom ser ting på andre måter. I dag består veldig mange styrer av godt voksne mennesker. Å få flere ungdom inn som trenere og i styrene i idretten, er derfor viktig, sier leder for Vågan idrettsråd, John Arne Jakobsen.

INGEN KOSTNAD
I samarbeid med Vågan kommune arrangerer derfor Ungdomsutvalget - Nordland idrettskrets sammen med Vågan idrettsråd et eget lederkurs for ungdom 28. - 30. september. Kurset er for ungdom mellom 15-19 år, og har ingen påmeldingsavgift. Kursledere vil være Sverre Fredriksen og Renathe E. Jakobsen fra Nordland Idrettskrets.

– I lederkurset blir deltakerne involvert fra start til slutt, og jobber mye med å reflektere over egen rolle, gjennom indivituell jobbing og gruppearbeid. Lederkurs for ungdom gir deg økt kunnskap om det å være frivillig i idretten og ikke minst motivere til at du vil, kan og tør å ta ansvar i eget idrettslag. I løpet av kurset vil du lære mye om deg selv, hvordan idretten er organisert og hvordan du kan påvirke din idrettshverdag, opplyser idrettskretsen i en pressemelding.

– Som deltaker skal du også sette deg smarte mål og utarbeide en handlingsplan med tiltak, som du skal gjennomføre når du kommer tilbake til idrettslag etter endt kurshelg. Kurset er todelt. Den første delen går over en helg, og tar for seg tema som blant blant annet selvbilde, selvtillit og selvfølelse, rollemodeller, medlemmet i sentrum, kommunikasjon og presentasjonsteknikk. Den andre delen er en oppfølgingssamling en lørdag ca et halvt år etter kurshelgen. Her gjennomgås status på handlingsplanen og erfaringsutveksling, samt faglig påfyll i styrearbeid og møteledelse. Alle deltakere får kursbevis etter dokumentert praksis, opplyses det videre.

NYTTIG KUNNSKAP
Målet for «Lederkurs for ungdom 15–19 år» er å forberede deltakerne på lederverv i ulike deler av klubbarbeidet i norsk idrett. Her skal de få kunnskap om hva det vil si å være en frivillig ressurs i idretten, og bli motivert til å ønske og tørre å ta ansvar i egen klubb. Fristen for påmelding er satt til 14. september, og Jakobsen håper mange benytter seg av tilbudet.

– Vi håper at ungdommen synes dette er et positivt initativ og at de ser muligheten for å kunne lære noe nytt. Gjennom kurset får man god innsikt i hva som foregår i et styre, og hvordan man får ting til å fungere. Man lærer også om økonomi andre ting som er nyttig å ha med seg, også på andre arenaer, sier John Arne Jakobsen.

– Om dette kurset blir en suksess, satser vi på å få gjennomført slike kurs jevnlig. Vi oppfordrer derfor nå alle klubbledere i hele Vågan til å motivere ungdommen til å melde seg på dette kurset, sier han.

SILs Svein Egil Torbergsen er selv både ung og en av pådriverne for å få kurset til Vågan.

– Det har gitt meg veldig mye å engasjere meg i idretten, utover det å være spiller. Jeg har lært enormt mye, selv om jeg har gått en litt annen vei og uten kursing. Jeg var veldig ung, fikk mye ansvar og gikk i skole hos mange dyktige personer i Svolvær Idrettslag. Litt «learning by doing». Men jeg vil anbefale ungdommer å gjerne kurse seg litt. Det er veldig mye å sette seg inn i, sier han.

– Hvis det er noen som sitter der ute og kunne tenke seg å delta, så er kurset et veldig godt verktøy å ta med seg videre, avslutter han. 

 

 Påmelding til kurset kan gjøres her.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.