Tide er Norges nest største busselskap, og nå vil de bedre flybuss-tilbudet for innbyggerne i Vågan kommune.

Vil øke kollektivtilbudet

Skrevet for REDAKSJONEN
03.10.2019 19:00 - OPPDATERT 08.10.2019 10:15

Tide Buss AS sendte nylig ruteløyvesøknad for å kunne starte flybussrute mellom Svolvær og Harstad/Narvik lufthavn til Nordland fylkeskommune.

Ønsket er å utvide tilbudet til og fra flyplassen, og å sikre et utvidet kollektivtilbud til Svolvær. Den nye ruten vil få navnet Flybussen Lofoten, og Tide håper å være i drift fra 02. mai 2020. 

HÅPER Å GI ET GODT TILBUD
Med et begrenset tilbud til innbyggere og reisende til og fra Harstad/Narvik lufthavn i dag, har Tide i sin søknad lagt opp til å øke kollektivtilbudet betraktelig. Bussen vil gå hele uken, og rutene vil tilpasses lufthavnens flyavganger og -ankomster. 

Svein Helge Hauge, produkt- og konseptsjef håper på positivt svar fra Nordland Fylkeskommune.

− Vi vet at denne ruten betyr mye for reiselivet i området og vi håper også dette skal gi et godt tilbud til innbyggerne i Svolvær og omegn. Tide har i sine planer å tilby høy komfort til reisende, med god plass, lademulighet for mobiltelefon og gode seter. Tilbudet for de reisende vil økes betydelig, og vi vil sørge for at rutene er tilpasset alle de store flyene til og fra Harstad/Narvik lufthavn, sier produktsjef i Tide Buss AS, Svein Helge Hauge. 

FORUTSETTER GODKJENNING FRA FYLKET
Ruten vil legges under flybussen.no, og billetter til ruten vil bli solgt via www.flybussen.no og om bord i bussen. Forutsetning for oppstarten er at løyvesøknaden blir godkjent av Nordland fylkeskommune. 

− Dersom dette går i orden blir vi veldig glade. Da vil arbeidet med å anskaffe busser iverksettes, og vi kan se frem mot oppstarten neste vår, nærmere bestemt 2. mai 2020, sier Hauge. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.