Lena Hamnes, Camilla Rostad og Christina Skarheim-Kristoffersen hoppet i havet for TV-aksjonen.

Vil svømme triathlondistanse for TV-aksjonen

Skrevet av Johan Tangen
18.10.2020 21:55 - OPPDATERT 19.10.2020 13:02

Lena Hamnes har allerede hoppet i havet for TV-aksjonen. Nå lover hun å svømme triathlondistanse hvis fjorårets sum toppes.

Vågan-politikerne Lena Hamnes (Ap), Camilla Rostad (SV ) og Christina Skarheim-Kristoffersen (Frp) hoppet i havet for TV-aksjonen. Nå tar Hamnes utfordringen videre:

– Topper vi fjorårets innsamling i Vågan i løpet av mandag svømmer jeg den olympiske distansen i Lofoten Triathlon.

Under fjorårets TV-aksjon ble det samlet inn 368.000 kroner i Vågan. Per klokken 21 søndag kveld er det samlet inn 170.000 hittil i år.

– Mest av alt vil jeg at vi skal nå målet og da skal jeg gjennomføre svømminga, sier Hamnes som har alliert seg med Frank Hagen i The Arctic Triple for å gjennomføre på en skikkelig måte.

Den olympiske distansen i Lofoten Triathlon er 1 km. Men hvis vi vil se varaordføreren svømme denne distansen må den samlede summen nå fjorårets tall. Trenden på landsbasis er at næringslivet gir flere bidrag enn tidligere.

– Vi merker godt at en digital innsamling er uvant og annerledes for mange, sier Hamnes og trekker frem blant annet Ellingsen Seafood, Skarvik AS og Bent Eriksen AS som gode bidragsytere under årets aksjon.

– De enorme mengdene med plast som havner i havet truer livsgrunnlaget for en region som Lofoten der havet er eksistensgrunnlaget vårt. Det jeg ser nå er at mange strender ser ryddige og fine ut ved første øyekast, men når man graver litt er det store mengder plast og isoporbiter som er delvis gravd ned og integrert i vegetasjonen og nesten umulig å samle opp. Dette må vi løse og årets aksjon bidrar til det.

Bedrifter som vil bidra under årets aksjon kan enkelt besøke giverstafett.no og registrere sine bidrag og motta faktura på epost. Eller så kan du som privatperson gå inn på blimed.no og gi bidrag der.

Lena Hamnes skal svømme 1 km hvis Vågan topper fjorårets innsamling. Foto: Morten Moe

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.