Illustrasjonsfoto.

Widerøe utsetter rutekutt

Skrevet av Mari Rokkan
07.01.2019 20:00 - OPPDATERT 08.01.2019 10:02

Mindre passasjerfly blir fritatt for startavgiften, hvis regjeringens forslag blir vedtatt. Dermed kan Widerøe droppe planene om rutekutt.

Regjeringen foreslår at kommersielle fly som trafikkerer distriktsnorge skal bli fritatt for den vektbaserte startavgiften inntil 6 tonn. Det betyr at den største enkeltavgiften på flyginger i Norge blir redusert, og det får aller størst betydning for små propellfly i Widerøe. Dash-8-flyene har en totalvekt på 16–20 tonn, hvilket innebærer en avgiftsreduksjon på rundt 40 prosent for denne flytypen hvis forslaget går igjennom, ifølge Dagens Næringsliv. Det melder NTB.

– Jeg vil foreslå å innføre fritak fra plikten til å betale for inntil 6 tonn av den vektbaserte startavgiften. Dette vil styrke konkurransekraften til de lettere flyene som opererer dagens distriktsruter, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) i en pressemelding.

Nå vil Widerøe-sjef Stein Nilsen avvente gjennomføringen av betydelige kutt i rutetilbudet på kommersielle ruter i løpet av denne vinteren. Nilsen kaller forslaget «utrolig positivt».

– Når det kommer signaler som dette, vil vi selvsagt utsette en beslutning om mulig rutekutt. Noe annet ville ha vært useriøst. Slike kutt var basert på helt andre forutsetninger, sier Nilsen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.