Foto: Northern Alpine Guides

Winterland: Spektakulær skifilm med segmenter fra Lofoten

Skrevet av Trine Sivertsen
20.10.2019 14:00 - OPPDATERT 21.10.2019 08:02

Skifilmprodusenten Teton Gravity Research (TGR) med base i Jackson Hole, Wyoming har lansert årets skifilm: Winterland. Under innspilling i Lofoten, hadde Northern Alpine Guides i Kabelvåg gleden av å ta oppdraget for sikkerheten og fasilitering for filmingen.

Gjennom innspillingen har produksjonen vært innom blant annet Lofoten, og store skiprofiler som Sage Cattabriga-Alosa, Ian McIntosh og Christina Lusti er representerte aktører i filmen.

«Winterland» feirer utøvernes forhold til skikjøringen og snowboardingens røtter, og viser det eventyrlige og den autentiske gleden som er knyttet til disse sportene. Ved å utforske historie, steder og mennesker i skiverdenen, ønsker filmskaperne å vise hvor nært bånd utøverne har til de som tråkket opp veien for dem. 

Helårsansatt Sjur Hauge og eier Maren Eek Bistrup hadde en svært positiv opplevelse med filmcrewet. Nå vises filmen over hele USA og Europa.

CREWET LOT SEG IMPONERE
Northern Alpine Guides i Kabelvåg hadde gleden av å ta oppdraget for sikkerheten og fasilitering for filmingen. Når filmcrewet filmet i Lofoten i tre uker i april, var Lofoten Ski Lodge basen for produksjonen.

− Der lot filmcrewet og atletene seg imponere over utsikten, nordlys, sauna og god mat! De fikk også møte skigjester fra hele verden. Det var som hånd i hanske for denne gjengen, forteller Maren Eek Bistrup, en av eierne av Northern Alpine Guides.

Lofoten Ski Lodge er på Nyvågar, og drives sammen med Lisa Blom og hennes team. Der leveres det god mat, velvære med sauna og jacuzzi, og et program tilrettelagt for verdensvante gjester.  

− De fikk fanget Nordlys, hav og fjell blandet med frikjøring i bratte fjell med droner og kamera i alle vinkler. Nasjonalromantikk og adrenalin på høyt nivå. Og ikke minst god Lofotreklame, det er tydelig at mange lar seg imponere av denne filmen, og oppmøtet er stort på alle visningene de har rundt omkring, sier Bistrup. 

FILMFEST MENS VI VENTER PÅ VINTER OG SKIFØRE
Nå vises filmen for skikjørerne i hele USA og Europa. Filmen ble vist på Chateu Neuf i Oslo tidligere i uken, og den andre eieren av Northern Alpine Guides, Seth Hobby, reiste ned til Oslo for å delta på visningen som ble helt utsolgt. Hele 1300 publikummere møtte opp for å se filmen.

− Det skal bli spennende å se effekten av denne filmen! Det var utrolig gøy å vise filmcrewet og aktørene rundt i Kabelvåg og hele Lofoten forøvrig, forteller Bistrup.

Filmen skal vises på Trevarefabrikken på mandag 21. oktober klokken 19.30. Filmvisningen er en del av Fri Flyt sin filmturné, og på mandag vises både «Winterland», samt kortfilmene «Bergtatt» av Lisen Strøm, Marit Rolvsjord og Ida Gunleiksrud og «Frikjører» produsert av Fri Flyt. Utover kvelden blir det DJ og fest for de som gleder seg til vinteren og skiføret ankommer.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.