SATSER VIDERE: Andrea Milde Øhrn (t.v.) og Maria Karlsen er veldig fornøyde med at kommunen gir Min Yoga Lofoten tilskudd fra næringsfondet. Foto: Nok Sandholm

Yoga-senter får kommunal støtte

Skrevet av Mari Rokkan
05.10.2018 11:41 - OPPDATERT 05.10.2018 17:02

Vågan kommune har bevilget 80 000 kr i støtte fra Næringsfondet til videre utvikling av Min Yoga Lofoten.

– Vi er både veldig takknemlige og ydmyke for tilliten vår egen kommune viser oss. Det varmer at mange tror på det vi bygger opp,  sier daglig leder og medeier i Min Yoga Lofoten, Maria Terese Karlsen i en pressemelding.

– Min Yoga er det første yogasenteret i kommunen og det første av sin størrelse og satsning i hele regionen, legger hun til.


STORT POTENSIAL
Vågan Kommune har tidligere innvilget 15 000 kr i etablererstøtte til bedriften, og nå kommer det altså ytterligere støtte fra Næringsfondet.

– Vågan Kommune har et betydelig fokus på å legge til rette for gründere og støtten Min Yoga Lofoten er et godt eksempel på dette. Vi mener at de ligger et stort potensiale i å ta markedet for yoga i Lofoten ved å etablere et samlende senter i Svolvær. Her er det et godt utgangspunkt for både lokale og tilreisende med god logistikk og en allerede etablert interesse for yoga, skriver Næringssjef Alf Kenneth Johansen i Vågan Kommune.


GODT I GANG
Min Yoga Lofoten åpnet dørene i april 2018  og har lagt bak seg et halvt år med drift. Bak etableringen står Andrea Milde Øhrn og Maria Terese Karlsen. Andrea jobber på heltid som lege, mens Maria jobber som daglig leder. De ser med godt mot på fremtiden.

– Det er ingen tvil om at vi både er en destinasjon for yoga og at Lofotingene vil på yogamatta. Vi har på under et halv år over 100 faste kunder som regelmessig finner veien til oss på Svinøya, forteller Andrea Milde Øhrn

Bedriften opplever også en stor interesse fra firmamarkedet og har allerede levert flere oppdrag.

– Uten egentlig å ha tatt tak i firmamarkedet så har det begynt å dryppe inn - det er veldig gledelig! I tillegg er vi godt i gang med ulike samarbeid med alt fra yogafestival sammen med blant annet Scandic og i hele sommer hadde i yoga ute på Nyvågar Rorbuhotell, legger Karlsen til, som også håper at mange finner veien til nyetablerte Lofoten Yogafestival i november.
Hit kommer både  nasjonale og internasjonale lærere fra en rekke tradisjoner innen yoga.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.